duminică, 5 februarie 2012

Idei de afaceri pentru 2012

Idei de afaceri pentru 2012 gasim in primul rand incercand sa estimam evolutia pietei si a economiei in acest an.
Anul 2012 se anunta, din punct de vedere financiar, asemanator cu precedentul, adica tot un an de criza, insa in cazul Romaniei (si nu numai), este si un an electoral iar acest lucru are repercursiuni si asupra aspectelor financiar-economice. Prin urmare 2012 va avea si trasaturi distincte, dincolo de criza cu care ne-am obisnuit deja in ultimii aproximativ 4 ani.
Iata deci cateva idei de afaceri pentru 2012:

  • Cuvantul cheie – reducerile
Ca in orice perioada de criza oamenii sunt mai atenti atunci cand vine vorba de cheltuit bani, de asemeni nu ne permitem afaceri prea costisitoare. Ideile de afaceri care prospera pe timp de criza sunt acelea care ofera clientilor posibilitatea de a economisi dar si cele care pot obtine performanta de a-si taia din costuri (pentru a ramane cu mai multi bani in buzunar fie castigi mai mult, fie cheltui mai putin).
In aceasta categorie de afaceri intra: – magazinele second-hand (de la haine pana la piese auto), inchirieri echipamente, afacerile online (costuri reduse de intretinere), magazinele care isi permit sa ofere promotii sau reduceri si orice alta afacere care poate oferi clientilor produse mai ieftine decat concurenta.
  • Afaceri care urmeaza un trend
Exista cateva trenduri incepute in anii trecuti si care continua si vor continua si in viitor. Sunt afaceri ale viitorului, multe inca insuficient dezvoltate in Romania dar care au in fata mari oportunitati.




In aceasta categorie intra afacerile legate de energia regenerabila, IT-ul si alimentatia bio. Magazinele online de exemplu au inregistrat vanzari record in 2011 odata cu cresterea gradului de utilizare a internetului in Romania si consolidarea acestui segment. De asemeni multe afaceri agricole ce au ca produs finit produse ecologice si sanatoase, cum sunt cele cu porci vietnamezi sau cultura acvaponica sunt abia la inceput de drum si fac parte din ideile de afaceri ale viitorului.
  • Idei de afaceri in 2012 stimulate de campania electorala
In fiecare oras si in fiecare comuna va fi nevoie de afise, brichete, pungi si alte obiecte promotionale. Daca aveti o afacere bazata pe productia publicitara, campaniile electorale pot fi o adevarata gura de oxigen.
De asemeni afacerile bazate pe organizari de evenimente, coregrafie, consultanta si toate activitatile conexe isi pot gasi in acea perioada o piata de desfacere a serviciilor lor.
  • Consultanta fonduri europene
In 2012 se va accentua preocuparea pentru atragerea de fonduri europene, dupa cum se stie Romania fiind tara din UE care a atras pana acum cele mai putine fonduri.
Cei care au studii financiare de specialitate isi pot oferi serviciile de consultanta si intocmire de proiecte pentru atragerea de astfel de fonduri. In prezent Romania are un deficit de specialisti pe fonduri europene.
Acestea sunt principalele domenii in care pot fi gasite printre cele mai profitabile idei de afaceri pentru 2012, daca aveti si alte idei sau sugestii, le putem dezbate impreuna in comentariile de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu