luni, 6 februarie 2012

Cum se fac milioane de euro din afaceri cu produse vegetariene

Cum se fac milioane de euro din afaceri cu produse vegetarieneCornel Soare, fondatorul brandului Sano Vita - un vegetarian convins, a facut 7 milioane de euro, in 2010, din business-ul cu alimente vegetariene.

Vanzarile ii cresc "sanatos", in fiecare an, iar banii au circuit inchis: Sano Vita e o afacere de familie. Afla povestea de succes a brandului romanesc de produse vegetariene Sano Vita.

De la fulgi de cereale, musli, seminte si fructe uscate, fainuri, miere, lapte vegetal, soia si produse din soia, Sano Vita acopera toata gama de produse alimentare vegetariene, relateaza MONEY.ro.

Este unul dintre cei mai mari jucatori din piata autohtona a produselor vegetariene si s-a lansat la Valcea, in 1995. La vremea aceea, cunostintele despre beneficiile alimentatiei vegetariene, cu accent pe consumul de cereale integrale si musli, circulau in cercuri restranse, ale "cunoscatorilor".

In momentul lansarii afacerii cei mai multi consumatori asociau produsele din soia cu regimul comunist si, implicit, cu saracia. Astfel ca business-ul s-a cristalizat intr-o piata virgina, dominata de prejudecati si traume de sorginte comunista despre consumul de soia si produse din soia.

Cititi mai mult despre Cum se fac milioane de euro din afaceri cu produse vegetariene pe Money.ro. mai mult

Luni, 25 Iulie 2011, ora 10:49
Idei de afaceri: Profitabilitatea produselor BIO

Idei de afaceri: Profitabilitatea produselor BIO

In pofida crizei economice, cultivatorii de produse agricole BIO din Romania sunt increzatori in viitorul acestui sector economic.

Unul dintre pionierii agriculturii biologice din Romania, Aurel Petrus, un agricultor de 49 de ani din satul Stefan cel Mare, situat la 100 de kilometri est de Bucuresti, sustine ca "Viitorul este biologic".

Agricultorul a inceput in 2000 si in prezent supravegheaza 1.300 de hectare de culturi de grau, porumb, floarea soarelui, soia, plante medicinale, hamei si lucerna.

Aurel Petrus are 18 angajati permanenti si numerosi muncitori sezonieri si terenurile in arenda a peste 500 de persoane. Citeste mai multe despre
Profitabilitatea produselor BIO pe ideideafaceri.manager.ro. mai mult

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 07:11
Adidas trece la bumbacul bio

Adidas trece la bumbacul bio

Renumita marca germana Adidas, criticata in ultima vreme de ecologisti pentru impactul negativ al produselor sale asupra mediului, si-a propus sa utilizeze, in exclusivitate, bumbacul organic pentru fabricarea tuturor produselor sale.

Acest lucru a fost specificat si in planul de dezvoltare durabila al companiei, dat publicitatii de curand.

Astfel, Adidas intentioneaza sa-si reduca amprenta de carbon respectand programul "Better Cotton", care prevede o exploatare mai responsabila a bumbacului, tinand cont de impactul asupra mediului prin utilizarea rationala a apei si a cantitatilor de pesticide folosite pe plantatii.

Planul de dezvoltare durabila pregatit de companie, care include folosirea in totalitate a bumbacului organic, are mai multe etape.

Prima prevede ca, in urmatorii 4 ani, orice articol Adidas sa aiba 40% bumbac bio, iar, pana in 2018, fabrica va folosi doar bumbac organic pentru toate produsele pe care le va scoate pe piata.

Citeste mai mult despre Adidas trece la bumbacul bio pe GreenReport.ro mai mult

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 21:26
1 comentariu
Alte articole despre: Adidas bumbac bio, Better Cotton Adidas
Primul producator roman de cosmetice bio certificat pe baza unui standard national

Primul producator roman de cosmetice bio certificat pe baza unui standard national

De cate ori nu v-ati intrebat daca sapunul sau crema de fata bio pe care ati cheltuit o gramada de bani contine intr-adevar doar ingrediente naturale?

Daca in cazul produselor alimentare organice aveti o garantie, si anume faptul ca eticheta eco este avizata obligatoriu la nivel european, cosmeticele bio au doar certificare privata emisa de compania producatoare. Cu alte cuvinte, "noi va spunem ca e natural si voi trebuie sa ne credeti pe cuvant". Ceea ce majoritatea dintre noi o si facem, dat fiind ca e dificil sa verificam adevarul din spatele etichetei cu ingrediente in limba latina.

Lucurile incep sa se schimbe insa, iar cei care au dat startul sunt europenii. Primul standard de certificare la nivel national, menit sa controleze mai bine pretentiile producatorilor, a fost introdus din luna ianuarie, in Austria.

Printre primii producatori din sud-estul Europei care au obtinut aceasta certificare se numara si o mica firma de cosmetice naturale din Romania, care a lansat din toamna anului 2009 o linie de produse naturale, pe care le vinde on-line sub marca Soap Mill.

Citeste mai mult despre Primul producator roman de cosmetice bio certificat pe baza unui standard national pe GreenReport.ro mai mult

Luni, 07 Martie 2011, ora 16:33
Idei de afaceri: Produsele bio la mare cautare. Fa-ti propriul magazin!

Idei de afaceri: Produsele bio la mare cautare. Fa-ti propriul magazin!

Ce spui de o afacere cu produsele bio? Acestea sunt din ce in ce mai cautate, iar pe Internet au aparut deja cateva magazine online care vand cu succes o gama variata de alimente bio incepand cu cerealele bio si pana la siropul bio de artar.

Avantajul principal al acestei afaceri si acela care iti va asigura un profit mult mai mare decat in cazul altor afaceri in retail este ca cei care cumpara produse bio sunt interesati de sanatatea lor.

Asa ca nu ii va deranja sa plateasca, de exemplu, pana la 10 lei pe o punga de fulgi de ovaz bio chiar daca in magazinele obisnuite astfel de produse costa aproximativ 4 lei.

Furnizorii pe care ii alegi ar trebui sa fie de incredere si sa iti livreze la timp produsele certificate bio. Citeste mai multe despre Produsele bio la mare cautare. Fa-ti propriul magazin! pe afacerilacheie.net. mai mult

Marti, 01 Martie 2011, ora 10:26
2 comentarii
Alte articole despre: produse bio, afacere produse bio
Idei de afaceri: Lapte si miere bio pentru Europa, bani pentru producatorii romani

Idei de afaceri: Lapte si miere bio pentru Europa, bani pentru producatorii romani

In fiecare an producatorii romani exporta sute de mii de tone de alimente bio romanesti in timp ce pe rafturile din supermarketurile romanesti se gasesc doar produse bio din import. Printre produsele bio pe care le exporta romanii, cele mai cautate sunt cerealele si fructele de padure.

Terenul cultivat in sistem ecologic a crescut in ultimii ani ajungand la o suprafata de pana la 15 ori mai mare decat cea existenta initial. Astfel, daca in anul 2000 suprafata de teren ecologic depasea cu putin 17.400 de hectare, in 2010 suprafata de teren eco a fost de peste 260.000 de hectare.

Aceasta suprafata este ocupata in cea mai mare parte de cereale si flora spontana care ocupa, fiecare, aproximativ o treime din totalul de hectare, urmate de plantele oleaginoase si proteice (17% din suprafata totala), pasunile si plantele furajere (14 din totalul de hectare cultivate), precum si viile, livezile si legumele care ocupa ultimele locuri in aceasta categorie.

Si apicultura ecologica a cunoscut un real succes, fiind din ce in ce mai bine situata pe piata internationala a produselor bio. Daca in anul 2006 producatorii romani exportau 756 de tone de miere ecologica, in 2009 cantitatea de miere exportata a crescut la 1.400 de tone, insumand o valoare de peste 4 milioane de euro. Aproximativ 95% din mierea bio exportata este comercializata in Uniunea Europeana.

Laptele bio este exportat ca materie prima si este procesat in tari din Uniunea Europeana de unde se intoarce pe... mai mult

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 07:18
Alte articole despre: lapte bio, miere bio, afari bio
Idei de afaceri: Incepe o afacere cu legume si obtine profit in orice anotimp

Idei de afaceri: Incepe o afacere cu legume si obtine profit in orice anotimp

Una dintre cele mai profitabile afaceri este cea de cultivare a legumelor, deoarece investitia initiala este minima si poti beneficia de fonduri europene. Indiferent daca optezi pentru o afacere in agricultura ecologica sau normala, poti depune un proiect in vederea obtinerii fondurilor europene.

O sera nu implica foarte multe cheltuieli, iar, odata montata instalatia completa, munca se reduce semnificativ. Profitul pe care il aduce o astfel de afacere este insemnat, mai ales ca cererea de legume pe piata este in continuare foarte mare. Cresterea este accentuata de dorinta oamenilor de a manca din ce in ce mai sanatos.

Aceasta grija fata de hrana pe care o cumpara ii face pe oameni sa aprecieze mai mult calitatea si sa scoata din buzunar sume de bani mai mari atunci cand au garantia ca produsele pe care le cumpara sunt 100% naturale.

Legumele sunt comercializate mai departe prin intermediul supermarketurilor, dar si a magazinelor specializate in produse bio (in cazul in care afacerea este axata pe agricultura ecologica). Citeste mai multe despre Incepe o afacere cu legume si obtine profit in orice anotimp pe afacerilacheie.net. mai mult

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 16:54
Alte articole despre: afaceri fructe legume, afaceri sere
Otetul bio si condimentele din Romania, cautate la export

Otetul bio si condimentele din Romania, cautate la export

Desi piata produselor bio s-a dezvoltat extrem de incet in tara noastra, austriecii par sa fie fascinati de calitatea acestor produse care provin din Romania.

Vest-europenii se dau in vant dupa otetul de mere, plantele aromatice si condimentele din Mures sau Alba. Intreprinzatorii autohtoni trebuie sa se extinda rapid, ca sa faca fata comenzilor.

Acesta este si cazul otetului de Batos, extrem de cautat printre austrieci. In fiecare luna, mii de litri de otet din Mures iau drumul Alpilor, informeaza Pro Tv.

Cel care a dezvoltat o intreaga afacere cu acest otet bio este chiar un gospodar din Batos. Avand in vedere cererea crescuta, gospodarul se va specializa si pe otet aromatizat cu leustean, tarhon sau petale de trandafir.

Nici condimentele romanesti nu sunt de neglijat. Din anul 2000, 8% din productia interna ajunge in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria sau Danemarca datorita unui om de afaceri din Alba Iulia. mai mult

Sambata, 15 Mai 2010, ora 20:58
1 comentariu
De unde poti cumpara produse bio in Romania?

De unde poti cumpara produse bio in Romania?

Romanii care apeleaza la consumul produselor biologice sunt cei care au copii sau cei trecuti de prima batranetete. Chiar daca nu exista o piata a produselor ecologice, acestia pot alege dintre zece magazine.

Opt din aceste magazine se gasesc in Bucuresti, informeaza Adevarul.

"In 2003, cand s-a dat legea produselor ecologice, aveam un magazin mic, in Calea Floreasca, iar acum avem cinci in Bucuresti. Volumul cifrei de afaceri la nivelul anului trecut a crescut de peste 10 ori, fata de 2003", a mai spus Cristian Popescu, directorul lantului de magazine specializate pe comercializarea de produse naturiste si ecologice, Naturalia.

Alt lant de magazine de produse bio din Romania este Pukka Food, care importa din Anglia, Germania, Italia, Franta sau din Austria.

"Piata este foarte dezvoltata acolo. Au un avans de 30 de ani fata de noi", a precizat Bogdana Ghinescu, director general la Pukka Food.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu