duminică, 5 februarie 2012

Sere Modulare

Avem plăcerea să vă prezentăm descrierea serelor modulare şi al sistemelor componente pe care le fabricăm şi le comercializăm.
Profilul aerodinamic al serei, asociat cu geometria deschiderilor(ventilaţiilor) şi poziţia lor, plasează serele noastre pe primul loc dintre cele mai performante sere de pe piaţa din România; în termeni agronomici, de rezistenţă, productivitate, durabilitate şi calitate.
Serele marca SERE TRANSILVANIA sunt proiectate special pentru climatul din Romania cu sarcinile exercitate de vânt şi zăpadă specifice ţării noastre.                                                                                                                                                         

Condiţii generale privind închiderile & acoperirea

Accesul în seră: uşă dublu glisantă, structură din aluminiu, placată cu policarbonat de 6mm, cu o înălţime egală cu cea a jgheabului lateral şi o lăţime cuprinsă între 1,44m - 3,94m. Uşa poate fi instalată pe fiecare modul în parte, în funcţie de solicitarea clientului. Recomandăm ca la fiecare 1.000 mp seră să fie prevăzută cel puţin câte o uşă dublu glisantă de acces.
Frontoanele (faţă-spate) sunt placate cu policarbonat celular de 6mm grosime pentru izolare termica şi transparenţă dar şi pentru a fi rezistente la acţiuni mecanice accidentale. Acestea sunt special proiectate pentru a prelua sarcini cauzate de vântul foarte puternic.
Partea laterală a serei poate fi prevăzută cu:
  • a. deschidere prin roluire pentru ventilare, cu comandă manuală sau automatizată.
  • b. închidere completă cu folie dublă inflată
  • c. închidere completă cu policarbonat celular cu grosime de 6mm
Partea superioară a serei poate fi prevăzută cu
  • a. acoperire completă (închisă) cu folie dublă inflată
  • b. deschidere superioară pe 2/3 din jumatea arcului superior pe toată lungimea serei şi pe fiecare modul în parte; este prevăzută cu comandă automată şi controlată manual şi automat printr-o centrală meteo cu senzori de ploaie & vânt & temperatură; deschiderea este prevăzută de asemenea folie dublă inflată.
Jgheab central prevăzut pentru preluarea apelor pluviale. Opţional se poate monta jgheab şi pe laterale. 

Structura metalică

- structura metalică galvanizată este din oţel galvanizat de cea mai bună calitate : ţeavă rotundă oţel tip E260 cu Ø de 60 mm, grosime în perete de 2mm, protecţie asigurată de zincarea de tip Sendzimir 275g zinc/mp
- durata minimă de viaţă a structurii metalice – 15 ani
- distanţa standard între arce este de 2 metri
- proiectată pentru sarcini exercitate de vânt 90km/h ; zăpadă 90kg/mp+15kg/mp încărcare tiranţi interiori de la cultura de plante suspendate. 

Condiţii generale de fixare la sol

- picioare de ancorare cu conectare telescopică, fixate în cuzineţi de beton sau fundaţie continuuăsau,
- picioare de ancorare cu conectare telescopică prevăzute cu placă de prindere pentru beton

Avantajele peretelui cu folie dublă inflată

- Avantaj termic: peretele gonflabil permite câştiguri de temperatură la fel de bine în perioada rece ca şi în perioada caldă, diminuând astfel efectul de stres termic asupra culturii. În perioada rece peretele dublu poate salva până la 10 grade Celsius faţă de temperatura exterioară.
- Avantajul luminii: peretele dublu, cu perna compactă de aer, favorizează difuziunea de lumină şi are un coeficient de transmisie ridicat de până la 90%.
- Avantajul mecanic: peretele dublu, prin perna de aer dintre cele două folii diminuează efectul de uzură mecanică datorat vântului şi ameliorează astfel longevitatea foliei.
Folia dublă are 2 rânduri de folie cu o pernă izolatoare de 15-20 cm de aer (este inclusă pompa de aer + structura de aluminiu pentru fixare + programator), folia fiind triplustratificată, cu protecţie IR, UV, tratată anticondens, grosime folie 200 µ garanţie 45 luni, durata de viaţă 72 luni.

Controlul climatic

Gestiunea climatică a deschiderilor (precum şi alte funcţiuni de reglare climatică) este asigurată prin intermediul unei centrale meteo. Acest ansamblu permite o gestiune centralizată a principalilor parametrii relativi de funcţionare ai unităţii de producţie.
Datele climatice sunt măsurate graţie unor captori meteo: de exemplu senzori de temperatură, senzori de ploaie, senzori de vânt – toate acestea conectate la unitatea centrală care comandă mai apoi deschiderile.

Sistemul de incalzire

Încălzirea serei se poate face pe generatoare de aer cald sau pe centrale cu arzător prin agent termic (apă). Echipa de ingineri de la Sere Transilvania realizează un calcul termic în funcţie de cultura dorită, şi de particularităţile serei ofertate.
Vă stăm la dispoziţie pentru recomandarea unui furnizor & instalator de sisteme de încălzire.

Sistemul de irigatii

Acesta poate fi prin picurare prin bandă de irigaţii prevăzută cu picurători şi se montează pe sol la baza plantelor, sau prin micro-aspersie care are rol de irigare foliară prin microaspersoare . Aceste 2 sisteme pot fi combinate şi suplimentate cu un cap de control prin care se pot administra fertilizanţii în mod eficient şi uniform pe toată suprafaţa serei.Sistemul de irigatii poate fi automatizat cu ajutorul unui programator de irigatii, care poate controla mai multe zone prin intermediul electrovalvelor.
Optional pentru culturile hidroponice Sere Transilvania vă poate oferi un sistem hidroponic cu creştere în substrat de vată minerală, sistem controlat de un utilaj complex pentru irigare, precis şi cu functionare de durată lungă. Echipamentul este contrlat de un computer care pe lângă funcţiile de control şi măsurare al fertilizării poate combina şi controlul climatic al serei.

Montajul structurii si al echipamentelor

Se poate opta pentru montaj cu o echipă specializată în construcţia de sere din Bucureşti sau din Cluj-Napoca. În cazul montajului în regie proprie, putem oferi asistenţă tehnică cu ajutorul inginerilor noştri.

Sisteme de ecrane termice si de umbrire

Opşional, sunt disponibile sisteme de ecrane cu rol dublu: ecran termic şi de umbrire. Cel termic poate asigura economii importante prin partiţionarea pe orizontală a spaţiului încălzit pe timp rece. Cel de umbrire ajută, de asemenea, la păstrarea unei temperaturi optime pentru creşterea plantelor pe caniculă.

Un comentariu:

  1. durabilitate şi calitate.
    Serele marca SERE TRANSILVANIA sunt proiectate special pentru climatul din Romania cu sarcinile exercitate de vânt şi zăpadă specifice ţării noastre. sisteme pentru umbrire

    RăspundețiȘtergere